Dış İlişkiler Ön Planda!

27.05.2019 09:07
  •  A 

Ekonomide çok sayıda sorunlu konu var. Buna bankalardan 100 Bin Dolar'ın üzerindeki döviz alımlarının hesaplara bir gün sonra geçecek şeklinde yapılan son uygulama da dahil oldu! Moody's ilgili uygulamanın yatırımcıların güvenini azaltacağı uyarısını yaparak, bunun bankaların notları için negatif bir durum olduğuna dikkat çekti. 

Kısacası ekonomide yıllardır çözemediğimiz sorunlar karşımızda duruyor. Dış ilişkilerde yaşadığımız sorunlar nedeniyle de, içerideki ekonomik sorunlara odaklanamıyoruz. Alınan ekonomik kararlar ise, dış ilişkilerdeki gerilim ve belirsizlikler nedeniyle beklenen etkiyi gösteremiyor. 

Bu hafta çarşamba günü de, Avrupa Parlamentosunda Türkiye Raporu açıklanacak. İnsan hakları, adil ve bağımsız yargı, hukuk sistemi ve güçler ayrılığı konularında ciddi eleştiriler duyabiliriz. Dediğim gibi, bizim için en önemli önceliğin ABD ile ilişkilerde yaşanacak gelişmeler olacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle gelişmelere göre kurlarda ani yükselişler ya da düşüşler, borsada sert yükseliş ve düşüşler görebiliriz. 

Umarım sorunları aşarız ve cuma günü yaşadığımız gibi yükselişlerin yaşanacağı bir hafta görürüz. Hepinize kazançlı iyi bir hafta dilerim.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 24.05.2019
    09:00

    Hacimsiz ama düşüşlerle bir hafta yaşadık ve haftanın son günündeyiz. Ama önümüzdeki hafta umutlanmamız için teknik olarak 87.399 - 88.530 dirençlerinin üstüne çıkmamız lazım. Yoksa dün yaşanan kısmi toparlanma sınırlı kalır, yin... Devamı »

  • 23.05.2019
    10:00

    Maalesef kaç zamandır benden şimdiye kadar alışık olmadığınız olumsuz yazılar görüyorsunuz. Yine iyi birşeyler söyleyemiyorum. Her yerde rekorlar kırıyoruz! Ama olumsuz yönde. Ülke cds'lerimiz 500 üzerinde. Dünyanın Dolar'a karşı dün en ç... Devamı »

  • 22.05.2019
    09:27

    Maalesef borsa kan kaybetmeye devam ediyor. Çünkü ülkelerin borsaları ülke ve ekonomi ile ilgili algılar ve güven ne kadar yüksek ise o kadar primli, ya da algılar ve güven ne kadar kötü ise o kadar iskontolu işlem görürler. Çü... Devamı »

  • 20.05.2019
    09:22

    ABD ile S-400 sorunu sürüyor. İran ile Suudi Arabistan ve ABD'nin gerilimi sürüyor. Ekonomik sıkıntılar ve kur baskısı devam ediyor. Seçim gerilimi de kaldığı yerde duruyor. Kısacası yeni bir haftaya başlarken, neredeyse tüm risklerimiz varlığını koruyor. Teknik o... Devamı »

  • 17.05.2019
    09:06

    Zaten uzun zamandır yazıyoruz, bir çok riskimiz var diye. ABD ile S-400, Zarrab, Halkbank ve Suriye'deki bir takım gerilimler. AB ile Türkiye raporu vs. dahil, müzakereler kapsamında bir çok sorun. Akdeniz'de gaz arama ile ilgili olası riskler. Bölgesel olarak İr... Devamı »