Trump-Erdoğan Görüşecek!

24.01.2018 09:22
  •  A 

Bugün ABD başkanı Trump cumhurbaşkanımız Erdoğan ile 20:30'da telefon görüşmesi yapacakmış. Talep Trump'tan gelmiş. Önemli bir görüşme ama çok şey ifade etmeyebilir! Çünkü hatırlarsanız son yüz yüze görüşme sonrası söylenen sözlerin tam tersi gelişmeler yaşanmıştı. Ama yine de önemli bir görüşme. Karşılıklı uzlaşma ve Türkiye'ye karşı yapılan yanlışlarda geri adım ifade edecek açıklama ve gelişmeler piyasalara faiz, kur ve borsa fiyatlaması olarak olumlu yansımalar yaptırır. Bakalım ne olacak göreceğiz.

NATO ve NATO ülkelerinden Türkiye'nin Afrin operasyonuna destek var. Zaten haklı olduğumuzu bilmeyen yoktur ama bunu ABD'ye rağmen eskiden pek ifade eden olmazdı. Ama şimdi Türkiye'nin haklılığını ve PYD'nin söylendiği gibi temiz bir örgüt olmadığını kabullenen batılı ülkeleri görüyoruz. Bu sayı ne kadar çok olursa, ABD ve bazı diğer müttefiklerimizin sınırlarımızda ve ülkemizde yıllardır ulaşmaya çalıştıkları emelleri boşa çıkacaktır. Biz kendi başımıza da bu çabaları boşa çıkartırız ama farklı ülkelerin de desteği bize ekstra güç verir.

BİST Rekor Sınırlarında!
             Dün BİST için teknik olarak çok önemli bir direnç olduğunu belirttiğim 118.395 seviyesinin çok az üstünde kapattık. Bu yeni bir kapanış rekoru oldu. Eğer bu seviyenin üzerinde kalırsak teknik olarak yeni bir yükseliş atağı daha başlar. Bu yeni trend BİST'i sırası ile; 120.000 - 121.500 - 124.000 - 127.000 üst hedeflerine doğru taşır. Bu nedenle bugünkü BİST hareketi çok önemli olacaktır. Ya yeni bir kâr realizasyonu yaşayacağız. Ya da yeni rekorlara yelken açacağız. 

118.955 seviyesine bankalar ve bir kaç ana hissenin yükselişi ile geldik. Ama bu yükselişe bir çok hisse tam olarak uymamıştı. Eğer 118.955 üstünde yeni rekorlara doğru hızlanarak yeni bir yükselişe geçersek, bu takdirde bu yükseliş diğer hisselere de yansıyacaktır. Umarım böyle olur ve kar satışları yaşanmaz.

Dünya genelinde yaşanan rekorlar, Dolar kurundaki gevşeme, Afrin operasyonunun başarılı gelişmesi BİST'in duruşunu destekliyor ve yeni yükseliş için güçlenmesini sağlıyor. 

Hisse bazlı ayrışmaları ve endeksin olası teknik durumunu görmek için Destek-Direnç paylaşımlarımı yakından takip etmenizde yarar görüyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 23.01.2018
    09:17

    BİST savaş falan hiç bir şeyi takmıyor gördüğünüz gibi. Suriye'ye askeri operasyon yapıyoruz. İlk andaki korkular çok çabuk dağılmış görünüyor. Operasyonun çok hızlı ve en az kayıpla gerçekleşiyor olması, ABD dahil, operasyona... Devamı »

  • 22.01.2018
    09:18

    Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'e girdi. Hava unsurlarımızın ve topçularımızın atışları ile başlayan Afrin operasyonunda, dün 11,05'te kara birliklerimiz de Afrin'e girdiler. Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) kuvvetleri ile birlikte yaptığımız, ''Zeytin Dalı&... Devamı »

  • 19.01.2018
    09:08

    Zor bir haftayı tamamlıyoruz. Düşecek korkusu ile başladığımız haftada BİST önce sert düşüp, sonra da aynı sertlikle yükseldi. ABD ile gerilim bu hareketin ana nedeni idi. Üç gündür yükseliş var. Ama aynı ABD'nin Dış İşleri sözcüs&uum... Devamı »

  • 18.01.2018
    09:13

    Geçen hafta 112.884 seviyesine indiğimiz BİST'in hareketini teknik düzeltme olarak görmüş çok sayıda yeni alım öngörüsü paylaşmıştım. Yıl sonu bilanço döneminde hisselerin ve BİST'in yeni yükselişler yapmasını bekliyordum. Ama... Devamı »

  • 17.01.2018
    17:23

    Bu nedir anlayamıyorum! Ben mi çok korkak çıktım, yoksa BİST mi çok cesur bilemedim. Cumhurbaşkanımızın hafta sonu açıklamaları beni korkuttu. Dün bu korkunun karşılığını 111.107 civarı bir endeks ile gördük. Ama sonrasında yaşananları ben beklemiyordum. ... Devamı »