BİST Yoluna Devam Edecek Mi?

07.09.2017 08:58
  •  A 

Benim görüşümün bu yönde olduğunu zaten biliyorsunuz. Yani, BİST'in 110.321-110.530 seviyelerindeki dirençlerini kırıp, 112.850 - 115.500 ve 118.000 seviyesine doğru yükselmeye devam edip, yeni rekorlar kırmasını bekliyorum. Yaşadığımız ara düşüşler, yolunda gitmesine engel olmayan sadece kısmi gevşemeler olarak kalıyor. 

Gördüğünüz gibi, çok kısmi gevşeme ile yetinip, dün yine yönü yukarı çevirdik. Ancak, endeks gördüğü yükseklere yakın olmasına rağmen, banka hisseleri gördükleri seviyelerden endekse göre daha düşük yerdeler. Eğer bankalar da bu yükselişe katılamazlar ise, yeni rekor olarak görülmesini beklediğim seviyelerin üst kademelerine gitmemiz biraz daha zaman alabilir. Bu nedenle ben bankaların da yükselişe katılmasını bekliyorum. Neyse, sizler yine de tedbirli durmaya devam ediniz. Hedeflerini gören pozisyonlarınızda kâr realizasyonu yapmayı ihmal etmeyiniz derim. Tabii bu benim görüşüm. Yine de sizler bilirsiniz.

FED ve ECB Normalleşme Adımlarını Hızlandırmalı!
           ABD ve Trump özelindeki gelişmeler nedeniye FED biraz daha ağır kalıyor ama beklenenden hızlı toparlanma gösteren AB bölgesi nedeniyle, Avrupa Merkez Bankası(ECB)'nın yakın zamanda varlık alımlarını yeniden azaltmasını ve varlık alımları için bir son tarih deklere etmesini bekliyorum. Anlayacağınız gelişmiş ülke ekonomileri artık belirgin bir şekilde toparlanıyorlar. Bunu yaparken en büyük dertleri de enflasyonu okadar istedikleri halde bir türlü yükseltememek! Böyle dert dostlar başına :)

Neyse, şu an için işler dünya ekonomileri olarak gayet iyi. Böyle bir ortamda TCMB dünyanın en yüksek faizini verdiği için, bizim kurlarda ya da likidite konusunda bir sorun yaşanmasını beklemiyorum. Hatta kurlarda kısmi düşüşler sürmeye devam edebilir. Kısacası hani devamlı bağırıp, çağırıyoruz ya bu faizler yüksek diye! İyi de, dünyanın en yüksek faizini veren TCMB'na ne demeli bilemiyorum! Laf üretmekten vaz geçip, gerçek üretime dönemez isek, seçmene yönelik söz üretmenin ötesine geçemeyiz. Tabii bir süre sonra da hep yaşadığımız krizlerin benzerleri yine karşımıza çıkar. 

Bugün Ailevi İşlerle Meşgulüm!
           Ece'nin okulunun yemek ödemelerini, Buse için ehliyet başvurusunu, iki kızın da çipli kimlik başvurularını yapacağım. Anlayacağınız bürokrasi ile haşır neşir olacağım. Bu nedenle ara ara ekran başında olmayacağım. Okul, evin 50m ötesinde, nüfus 1,5 km mesafede, ehliyet için emniyet müdürlüğü 8 km ötede. Yani mesafe olarak çok zaman almayacak ama bürokrasi olarak ne kadar süreceğini bilemediğim işlerle meşgul olacağım. Bulduğum her fırsatta da, ekran başında sizlerle olacağım. 

Bugünlük bu kadarla kesiyorum. FED başkan yardımcısı Fisher istifa etmiş falan, çok önemli konu değil. Yani borsayı bozacak kadar önemli değil. O nedenle konu yapmadım. 

Son Dakika Riski!!!!
           Amerika'nın Sesi (VOA) internet sitesinde yayınlanan haber aşağıda bulunuyor;
  
           Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD'de görülen Rıza Sarraf ­davasına sanık olarak eklendi. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından dava dosyasına konan ek iddianamede Zafer Çağlayan'ın yanı sıra, Halk Bankası eski genel müdürü Süleyman Aslan, aynı bankanın eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani de bulunuyor. Bu şekilde Sarraf davasında yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.  

 Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

 
https://www.amerikaninsesi.com/a/zafer-caglayan-sarraf-davasina-sanik-olarak-eklendi/4018593.html

Bu gelişme özellikle halkb üzerinde satış baskısına neden olabilir. Eğer bu baskı birileri tarafından karşıanmaz ise, genel bankalarda da satış baskısı yaratabilir. Olumsuz bir gelişme diyebilirim...

Hepinize bol kazançlar dilerim.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 06.09.2017
    09:27

    Bayram dönüşü bıraktığımız gibi yeni bir Kuzey Kore krizi ile karşılaşmıştık. Üstüne bir de dün açıklanan enflasyon verilerinde yeniden yükseliş sinyalleri gelince, BİST gayet normal bir kâr satışına sahne oldu. Bu seviyelere ulaşmış bir BİST'de bu tarz kısmi düzeltmeler çok doğaldır. Bu kısmi kâr s... Devamı »

  • 05.09.2017
    09:12

    Bayram tatilimiz başlarken gündem Kuzey Kore idi, tatil bitti gündem yine Kuzey Kore! Gittik Kuzey Kore, döndük Kuzey Kore. Şimdi de hidrojen bombası denemiş olan Kuzey Kore nedeniyle tüm dünya teyakkuz durumunda. BM Kuzey Kore için çareler arıyor. Hidrojen bombası denemesi nedeniyle 6.3 şiddetinde... Devamı »

  • 29.08.2017
    09:08

    Kuzey Kore yine gündem çalmış durumda! Sabah erken saatlerde Japonya'nın kuzeyine düşen yeni füze denemesi ile tüm dünyayı yine germiş durumda. Japon tv.kanallarında halkın sığınaklara gitmesi yönünde yayınlar yapılmış. 2.700km menzilli bu füze, Kuzey Kore'nin ABD hedefleri için tehditlerini sürdürd... Devamı »

  • 28.08.2017
    08:48

    Jackson Hole'den korkulan bir şey çıkmadı. Beklentilerimizdeki gibi, hiç bir şey çıkmadı da diyebiliriz. Yuvarlak sözler duyduk. Zaten bu nedenle de Dolar'da düşüş yaşıyoruz. Geçen hafta da yazdığım gibi, FED ve ECB'den piyasaları bozacak bir yakın korkum yok. BİST Yeni Rekorlar Kıracak Mı? ... Devamı »

  • 25.08.2017
    09:17

    Dün üçüncü defadır görülen 110.000 üstü direnç yine kırılamadı. BİST dün 110.133 seviyesine kadar yükseldi ama bu seviyede artan kâr realizasyonları nedeniyle 110.321 direnci dün de kırılamadı. Bu durum gayet doğaldır. Öncesinde görüp de kırılamayan dirençlerde teknik olarak satış yapılması doğru bi... Devamı »