Jackson Hole Başlıyor!

24.08.2017 08:45
  •  A 

Dünya para ve sermaye piyasalarının gözü bugün ve yarın Jackson Hole Sempozyumunda olacak. Dün beklenti yazımda belirttiğim gibi, toplantılardan Türkiye'deki döviz, faiz ve hisse seneti piyasalarını bozacak bir karar beklemediğim gibi, bizim lehimize olacak açıklamalar duymayı bekliyorum. 

Hepsi Bu!
           Beklenti yazım bu kadar. Bizim için Jackson Hole'dan daha önemli konular Suriye ve Kuzey Irak'ta yaşanan gelişmeler olacaktır. Suriye'deki Kürt kanton oluşumunun bir sınır hattı çizmesine müdahale etmek için yeniden Suriye'ye askeri müdahale başlatabiliriz. 

Aynı şekilde, Kuzey Irak yönetiminin bağımsızlık referandumunu yapması halinde, Irak'ta özellikle Kerkük ve Musul kaynaklı yeni gerilimlerin içine girebiliriz. Kısacası benim açımdan en önemli riskler bunlardır. FED ve ECB kaynaklı derin krizleri en azından şimdilik beklemiyorum.

Bu arada Kuzey Irak referandumunun da son anda ertelenmesini ya da iptalini bekliyorum. Yoksa bu yöndeki karar Barzani ve Kuzey Irak için bir çok sorunu beraberinde getirecektir. Tabii bizim için de çok önemli gerginliklerin başlangıcı olacak bir gelişme olur.

Yaşayıp, göreceğiz.
 

    Saygılarımla

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_


  • 23.08.2017
    09:25

    Hatırlarsanız uzun süre geciktikten sonra 1 Nisan 2016 yılında imzalanan 4,5G ihalesinin şartnamesine göre, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, Türkiye'nin 4,5G sistemini kurarken ilk yıl % 30 yerli ürün ve ekipman kullanacaklardı. Bu yerlilik oranı ikinci yıl % 40 ve üçüncü yıl % 45 oranına çıkartı... Devamı »

  • 22.08.2017
    09:13

    ABD'de Kansas FED'in Wyoming Eyalatelinde Jackson Hole Vadisinde düzenlediği toplantı yine büyük bir önem arz ediyor. Çünkü herkes acaba FED başkanı Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı(ECB) M.Draghi piyasaları derinden etkileyecek özel birşeyler söyleyecekler mi diye merak ediyor. Her yıl dü... Devamı »

  • 21.08.2017
    09:25

    Trump seçildiğinden bu yana BİST ciddi bir yükseliş yaşamış durumda. Bu Trump'ın başarısının değil, başarısızlığının bir yansıması. Obamacare ve vergi teşvikleri-indirimleri vaateri ile göreve başlayıp, bunları yerine getiremedi. Ayrıca, benzer şekilde bir çok konuda ciddi bir güven kaybetmiş durumd... Devamı »

  • 18.08.2017
    09:34

    Yeni bir görüş belirtmek istemiyorum. Öncesinde yeterince detaylı yazdık zaten. BİST'in yükselmesi için de, teknik bir düzeltmeyi daha derin yapması için de sebepler var. Yükselişi destekleyen nedenler ekonomik ve bilanço destekli. FED'in kafa karışıklığı ile ECB'nin varlık alımları da pozitif etki ... Devamı »

  • 17.08.2017
    09:34

    Açıklanan Temmuz ABD FOMC tutanaklarına göre FED bölgesel başkanları faiz artışı konusunda bölünmüş durumda. Son gelen düşük enflasyon bu kafa karışıklığına neden olmuş gözüküyor. Son verilere bakarak enflasyondaki aşağı yönlü gidişin süreceğini söyleyenler de var, eğer faiz artışı konusunda geç kal... Devamı »