Bankaların Gap Kapanış Seviyeleri

20.09.2013 15:41
  •  A 

 

     Sabah ilk Beklenti yazımda bahsettiğim endeks gap'leri gibi bankaların da gap'leri var. Bu seviyeleri de yazmak istiyorum. Böylece hangi bankanın gap'i hangi fiyatta kapanacak bilirsiniz. Ama hemen uyarmak istiyorum! Gap'ler teknik olarak kapanacağı varsayılan fiyat boşluklarıdır. Kesin kapanır, bir kerede kapanır, aynı anda kapanır diye bir kural yok ve böyle bir beklenti de yanlış olur. Sadece bilmeniz açısından bu seviyeleri vermek istedim.

      Genelde bu tarz gap boşlukları kapandığı zamanlarda ters tepkiler de görülebilir. Yani gap kapanış seviyesine gelen hissede düşükteki gap ise, o seviye görüldüğünde alışlar gelebilir. Yukarıdaki gap ise tam tersi olabilir. Ancak bu durum bir kural değildir. Yani gap'leri kapanan hisseler ille de oradan döner beklentiniz olmasın.

     Banka       Gap Kapanış Seviyesi           Dün Gap'li açılışta görülen en düşük seviye       
     Akbnk ;            7,96                                                                8,78
     Garan;             8,28                                                                8,68
     Halkb ;           15,25                                                             16,10
     Isctr    ;             5,42                                                                5,64
     Vakbn ;            4,80                                                                4,94
     Ykbnk;             4,68                                                                4,90
   

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 20.09.2013
    09:10

    Teknik analizde bir kapanış ile sonraki açılış arasında (seans ya da gün kapanışları arasında olabilir) büyük fiyat boşlukları oluşarak aşağıdan ya da yukarıdan açılmasına gap boşluğu denir. Diğer bir tarifle gap işlem görmemiş fiyat aralığıdır. Teknikçilerin inanışına göre bu boşluklar sonradan dol... Devamı »

  • 19.09.2013
    12:24

    Benim gibi sonbaharı gayet iyi bekleyen biri olarak bile ''Pes artık'' diyorum. Bu nasıl bir yükseliş şekli? Önceki düşüşleri nasıl ki doğru bulmayıp iki hafta evvel ''Alımlara Hazır Olun'' yazımın içeriğini yazdıysam, şu an yaşanan yükselişi de doğru bulmuyorum! Bankalarda tavan fiyatlar ol... Devamı »

  • 19.09.2013
    00:31

    Bernanke aylık 85 Milyar Dolar'lık tahvil alımı programına aynen devam edeceklerini, alım miktarını azaltmak için daha çok veriye ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Parasal genişlemenin ABD işsizlik oranı % 6,5'e ininceye dek süreceğini söyledi. Şu an için işsizlik oranının kabul edilir düzeyde olmadığı... Devamı »

  • 18.09.2013
    09:00

    21:30 civarında da Bernanke'nin açıklamaları başlayacak. Bugün çok kısa yazacağım. Zaten öncesinde fazlası ile bu konuyu işledik. FED'e ve düne ait beklenti yazılarım, endeks tahminlerim geçerlidir. Destek-Direnç Tablosunda önceki gün ve günlerde verdiğim değerler destek ve dirençlerdeki r... Devamı »

  • 17.09.2013
    13:16

    Hatırlarsanız, önceki hafta sonu yeğenim Bihter'in düğününden bahsetmiştim. Sizlerle o güne ait bazı anları paylaşmak istedim. İki genç kaptana mutluluklar diliyorum. Fotoğraflarda gördüğünüz kişiler; Bihter ve eşi Alkın, Eşim ve babam, Kızlarım Buse ve Ece, annem ve ablam(yeni kayın valide). Devamı »