FED Kararı 21:00'de Belli Olacak

18.09.2013 09:00
  •  A 

     21:30 civarında da Bernanke'nin açıklamaları başlayacak. Bugün çok kısa yazacağım. Zaten öncesinde fazlası ile bu konuyu işledik. FED'e ve düne ait beklenti yazılarım, endeks tahminlerim geçerlidir. 

      Destek-Direnç Tablosunda önceki gün ve günlerde verdiğim değerler destek ve dirençlerdeki rakamlar görülene dek geçerlidir. Daha alt destekler ya da daha üst dirençlere teknik olarak gidilecek görüntüleri oluştukça, bunları yeni seviyeleri girerek sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim. ''Neden Borsaanalizci?'' başlığının altındaki ''Sitenin İşlevi ve Kullanım Özellikleri'' içeriğini hepinizin ve her yeni üyemizin muhakkak okumanızı tavsiye ederim. Özellikle de Destek-Direnç Tablosu'nun önemine dikkat çekmek istiyorum. Bu tablo teknik olarak gördüğüm ama cesaret edemediğimden Teknik Analiz öngörülerinde paylaşamadığım öngörülerimi yazdığım yerdir. Kırılan destekler ve dirençlerden sonraki destek ve dirençler yeni olası teknik hedeflerdir. Bu nedenle benden yeni teknik analiz öngörüsü gelmiyor gibi düşünmeyin.

      Artan Destek-Direnç Tablosu verileri de birer teknik analiz öngörüsü olup, sadece cesareti sizin daha fazla göstermeniz gerektiğine dikkat çekilmektedir. Suriye ve FED gibi çekincelerle piyasalarda realize gelebilir mi diye çekindiğim zamanlarda ağırlığın bu tabloya verildiğini görüyorsunuzdur. 
 

    Aydın Eroğlu
     Stratejist
www.borsaanalizci.com


  • 17.09.2013
    13:16

    Hatırlarsanız, önceki hafta sonu yeğenim Bihter'in düğününden bahsetmiştim. Sizlerle o güne ait bazı anları paylaşmak istedim. İki genç kaptana mutluluklar diliyorum. Fotoğraflarda gördüğünüz kişiler; Bihter ve eşi Alkın, Eşim ve babam, Kızlarım Buse ve Ece, annem ve ablam(yeni kayın valide). Devamı »

  • 17.09.2013
    09:11

    FED Toplantısı Başlıyor. Bugün FED toplantısı başlıyor. Yarın da olası FED tahvil kararlarını göreceğiz. Ayrıca seçimli bir toplantı olur mu onu da bu iki günün sonuna öğrenmiş olacağız. Öyle ya da böyle FED tahvil alımlarını azaltacak. Bu konuda görüşlerimi önceki beklenti yazılarımda nerede... Devamı »

  • 15.09.2013
    23:49

    Ders Zili Çalıyor! Bizim kızların okulu bu sabah başlıyor. Sabah 09:00'da ders zili çalacak. Küçük kızım da artık ablasının binasına geçiyor. Bu nedenle okula olan mesafesi uzayacak. 50m'den 200m'ye çıkacak:). Doğru okudunuz, İstanbul'dan İzmir'e geldiğimizde, kızların okuluna göre ev bulmuştuk... Devamı »

  • 13.09.2013
    00:46

    Aşağıdaki yazımın henüz mürekkebi bile kurumamıştır. Aşağıdaki yazıyı şimdi bir kez daha okur musunuz? Bazı yerlerini koyulaştırdım. Şimdi sizlere soruyorum; geçen hafta bu yazıyı okuduğunuzda bir hafta sonra ne alacağız telaşına düşeceğinize inanmış mıydınız? Devamı »

  • 12.09.2013
    09:11

    Suriye riski azalınca diğer korkumuz FED gündeme gelmeye başladı. 5 gün sonra bu konudaki gelişmeleri FED yetkililerinin ağzından duymuş olacağız. Son gelen istihdam verisinin düşük kalması tahvil alımını azaltma programını erteletebilir. Program ertelenmeyip alım tutarında azaltmaya gidilse bile be... Devamı »